Houten hekwerk maakt u tuin helemaal af

Een hek is vaak het eerste wat je bezoek tegenkomt. Een eerste kennismaking, eerste indruk, en een eerste beeld van wie je thuis bent. Je tuin zegt zoveel over wie je bent, dat je hek daar wel bij moet passen. Met een houten hekwerk zit je altijd goed. Een houten hekwerk biedt allerlei expressiemogelijkheden. Maar ook biedt het wat privacy in de tuin, bijvoorbeeld tijdens al die gezellige zomer barbecues, of voor als u grote ramen heeft en niet wild at iedereen die langs loopt altijd maar naar binnen kan gluren.

Waarom een houten hekwerk?

Er zijn allerlei verschillende mogelijkheden en opties in het materiaal van een hek. Wat maakt specifiek een houten hekwerk nou zo bijzonder? Het is eigenlijk heel simpel. Hout is een puur natuur product. Dichterbij de natuur dan het hout van een boom kan het eigenlijk niet (want een heg biedt toch nooit de volledige privacy die we willen). Doordat het natuurlijk oogt, voelen we ons eerder thuis. Het voelt meer verwelkomend dan een torenhoge ijzeren muur op uw tuin heen. Natuurlijk kunt u dunne ijzeren balkjes nemen, maar de ruimte hiertussen zorgt ervoor dat iedereen toch naar binnen kijkt. En massieve versies van kunstmatig materiaal ogen vaak niet erg huiselijk of verwelkomend. Maar met een houten hekwerk kun je de planken zo breed maken als je wel en toch nog gezelligheid uitstralen. Omdat het hout natuurlijk van een boom komt is het ook bestand tegen alle soorten weersomstandigheden. Dit maakt een houten hekwerk toch wel de meest logische keus in materiaal voor uw hek of schutting.

Soorten houten hekwerk

Een ander voordeel van een houten hekwerk is dat u er alle kanten mee op kunt. Hout kan in zoveel vormen worden gezaagd, de planken op zoveel manieren worden samengesteld; bij iedere stijl, smaak en tuin is wel een mooi houten hekwerk te vinden. En dan is er in de soort van het hout zelf ook nog allerlei keus. Want elke boom geeft natuurlijk ander hout en elk hout heeft een andere uitstraling. Hardhout, naaldhout, bamboehout, alles is mogelijk. En dan is er nog de afwerking. Glimmend, mat, geschuurd, noem maar op. Hoe je het ook voor je ziet, het is met hout allemaal mogelijk. En als alles precies bij elkaar past – bij de stijl van je huis, tuin, schuur, enzovoort – draagt ook dit bij aan de sfeer van je tuin, en de impressie die gasten krijgen bij het binnenlopen. Met een houten hekwerk zit je dus echt altijd goed!