De perfecte kapstok voor in huis!

Kent u dat, wanneer u aankomt bij vrienden of familie u niet uw jas ergens kwijt kan? Vervolgens wordt de jas, samen met andere jassen op een hoopje op de trap gelegd. U zult maar net een nieuwe jas aanhebben dat dan gewoon even op de grond wordt neergelegd. Uit alle ervaring weet u dus dat dit het laatste is wat u wil wanneer er vrienden en/ of familie bij u komt. Daarom is het verstandig om een kapstok zorgvuldig uit te kiezen.

Daarom is het erg fijn om te weten wat voor kapstokken u graag in huis wil hebben. Wilt u er eentje met hangers, of wilt u juist eentje met haakjes? Wilt u een volledige kast met alles erop en eraan of wilt u een combinatie van bovenstaande mogelijkheden?

 

Zo kiest u de juist kapstok voor in uw huis.

Zoals u kan lezen zijn er erg veel mogelijkheden voor kapstokken. Het is daarom belangrijk om een aantal stappen te volgen zodat u tot de juiste keuze komt.

Stap 1: Wat is de stijl van uw huis en inrichting? Wilt u dat uw kapstok bij de stijl past of wilt u juist iets anders? Het is belangrijk om hier bij stil te staan. Wanneer uw woonkamer en hal samen één ruimte vormen, dan zal het verstandig zijn om in dezelfde stijl te blijven als de woonkamer. Is uw hal en volledig andere ruimte, dan kan u er ook voor kiezen om een andere stijl te gebruiken.

Stap 2: Wat is de kleur van uw hal? Wilt u juist iets neutraals in de hal hebben hangen of heeft u liever een kapstok dat opvalt en veel kleur bevat? Dit hangt ook samen met de stap 1. Toch heeft u met kleuren veel keuze. U kan bijvoorbeeld kiezen voor een kleurrijke kapstok dat erg opvalt waardoor het een soort kunst wordt. Maar u kunt er ook voor kiezen om een kapstok van hout met natuurlijke kleur op te hangen. Dit is wat meer neutraal. Wilt u veel meer voor basic gaan, dan kan u denken aan zwart, wit of RVS-kleur (roest vrij staal).

Stap 3: Hoe hoog en/ of groot moet de kapstok zijn? Bent u iemand die veel alleen is, iemand die veel bezoek ontvangt of heeft u een groot huishouden? Dit zijn belangrijke elementen om de grootte van de kapstok te bepalen. Een ander belangrijk element is het volgende: komen er veel kinderen bij u over de vloer? Dan kan het namelijk handig zijn om ook een kapstok te hebben dat wat lager hangt zodat de kleinste er ook bij kunnen

Stap 4: Wat voor soort model kapstok zou u graag willen hebben in huis? Heeft u graag een lange stang waar mensen hun jas kunnen ophangen door middel van een kledinghanger? Of wilt u juist een kapstok hebben waarbij er haakjes zijn om de jas aan op te hangen? Ook heeft u nog de keuze tussen en kapstok dat aan de muur wordt gemonteerd of een losstaande kapstok.

Wanneer u alles op een rijtje heeft staan, is het zeer gemakkelijk om kapstokken uit te zoeken. Ook dit kan tegenwoordig gemakkelijk online!