Werkkleding maakt het werk een stuk veiliger

In sommige beroepen is werkkleding verplicht. Natuurlijk werken sommige mensen in uniform, maar ook wanneer je dat niet hebt kan werkkleding je goed helpen. Denk dan bijvoorbeeld aan werkschoenen wanneer je in de bouw werkt of een reflecterende jas als je vrachtwagenchauffeur bent. Deze werkkleding maakt dat je je werk een stuk veiliger kunt doen. Wanneer je met je werkschoenen op een spijker stapt, dringt die niet direct door in je voet. En wanneer je ’s nachts moet laden of lossen moet je natuurlijk goed zichtbaar zijn. Maar ook in andere beroepen kan werkkleding fijn zijn.

Werkkleding voor als je buiten werkt

Ben je stratenmaker of marktkoopman/vrouw? Of werk je in de plantsoenendienst? Dan is het wel fijn als je werkkleding kunt dragen die goed bij je beroep past. Als stratenmaker zit je veel op je knieƫn, het is dan handig als je een goede werkbroek hebt waar kniestukken in kunnen. Je wilt dan ook extra lange hemden of t-shirts dragen, zo blijven die mooi ingestopt in je broek. Als je op de markt werkt, is het vooral zaak dat je goed warm blijft. Je wilt ook aan het einde van de dag je tenen nog voelen. Je kiest dan natuurlijk voor goed gevoerde schoenen en een dikke jas. Als je in de plantsoenendienst werkt, is bewegingsvrijheid heel belangrijk. Je moet je goed kunnen bewegen om je werk goed te kunnen doen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen voor een bodywarmer.

Werkkleding voor als je binnen werkt

Als je in een slagerij of doe-het-zelf-zaak werkt of werkt als schoonheidsspecialiste dan is werkkleding ook van belang. Je wilt na een dag in de slagerij je kleding in de was kunnen doen en heet kunnen wassen zonder dat het krimpt of verkleurt. Na een dag werken in een bouwmarkt is je kleding stoffig en omdat je veel loopt zijn je schoenen ook erg belangrijk. Als schoonheidsspecialiste wil je er altijd “clean” uitzien. Wanneer je je gewone kleding zou dragen zou die erg snel slijten van al dat wassen.

Werkkleding voor als je thuis werkt

Ook als je thuis aan het werk bent, kan werkkleding fijn zijn. Vooral wanneer je je huis aan het opknappen bent, wil je ervoor zorgen dat je kleding aantrekt die tegen een stootje kan. Iedereen heeft wel werkkleren voor thuis in de kast: een oud shirt met verfvlekken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om speciaal per project een shirt aan te schaffen.