Als je goedkoop parket zoekt ben je bij veel winkels aan het juiste adres

Een vloer uitkiezen is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je met een krap budget zit. Als student bijvoorbeeld, of als alleenstaande moeder, of als hardwerkend stel met een creatief salaris. Goedkoop parket is toch wel bij veel winkels te krijgen, je moet alleen weten waar je moet zoeken.

Wat kost goedkoop parket?

Goedkoop parket kan redelijk aan de prijs zijn. Zo betaal je al snel €25 per vierkante meter. Goedkoop parket is eigenlijk de wereld in geholpen voor mensen die wel een houten vloer willen, maar niet de hoofdprijs willen betalen. Voor €45 per vierkante meter ben je met een eiken houten vloer namelijk nog niet klaar. Als je dan een huis hebt gekocht van zo’n 100 vierkante meter – wat een gemiddelde eengezinswoning wel is – ben je snel €4500 kwijt. Voor een vloer. Goedkoop parket is de oplossing om ongeveer de helft te moeten betalen – maar wel met een even mooi resultaat.

Je ziet het verschil tussen eiken en goedkoop parket niet

Althans, bijna niet. De dure eiken houten vloer is de vloer die wel tegen een stootje kan. Het heeft een rustieke uitstraling en met scheuren en open noesten geeft het een hele stoere look. Het absolute robuuste effect komt door de planken van zo’n 23 cm breed, maar je kunt natuurlijk ook voor een fijner parket kiezen, met een breedte van 15 of 19 cm. Parket kan dezelfde look creëren, maar dan dus voor de helft van de prijs.

Plinten maken het helemaal af

Als je het goedkoop parket hebt gelegd kan je bijna niet trotser zijn op het eindresultaat dan direct na het werk. Niets maakt het natuurlijk meer af dan plinten in dezelfde kleur als je vloer. Op die manier werk je de randjes af tot in detail, en ziet niemand die ene millimeter die je per ongeluk verkeerd hebt afgezaagd.